'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer.
'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer. Foto: Ingezonden

Nederland Leest: Bibliotheken geven boek 'Het zwijgen van Maria Zachea' cadeau

DRACHTEN - In november vieren de bibliotheken Nederland Leest. De bibliotheken geven deze maand het boek 'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer cadeau (zolang de voorraad strekt).

Boek cadeau

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: 'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer is in november op te halen bij de Nederlandse bibliotheken, zolang de voorraad strekt.

Nederland Leest

Het thema van Nederland Leest 2020 is: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen.

Op zoek naar je voorouders

Had je altijd al het plan om te zoeken naar de geschiedenis van je voorouders? Peter Leising laat in deze workshop in Bibliotheek Drachten zien welke vormen van voorouderonderzoek er zijn en waar je de gegevens onder andere met behulp van internet kunt vinden. Later komen de workshop-deelnemers ook nog een keer bijeen om met elkaar de ervaringen te delen. De workshop bestaat uit twee avonden, namelijk op dinsdag 10 november en 24 november. Om 19.15 uur start de workshop. Meedoen met de workshop kost € 12,- (bibliotheekleden betalen € 10,-).

Kijk voor meer informatie over Nederland Leest op www.nederlandleest.nl