Organist Jochem Schuurman en zangeres Tetsje van der Kooi.
Organist Jochem Schuurman en zangeres Tetsje van der Kooi. Foto: Jan Wiersma

Musici in kerk, publiek erbij op livestream

DAMWALD - Al enkele jaren organiseert de muziekcommissie van PKN De Ontmoeting in Damwâld in het najaar een orgelconcert. Door alle onzekerheden rondom het coronavirus rees de vraag of dat nu mogelijk was. "Muziek verbindt, geeft troost en kracht”, vinden de commissieleden. Het kerkgenootschap heeft de afgelopen periode flink geïnvesteerd in digitale middelen waardoor het mogelijk is om het concert live te streamen.

Op zaterdagavond 7 november zullen organist Jochem Schuurman en zangeres Tetsje van der Kooi optreden in een lege kerk. Voor hen is dat niet een geheel nieuwe ervaring; de gerenommeerde musici speelden tijdens de intelligente lockdown iedere zondag vanuit de Martinikerk in Franeker.

De musici gaven reeds vele concerten in binnen- en buitenland. Ze verzorgen een avondvullend programma met aria's van Bach en Händel, liederen van Mozart en Brahms. Jochem Schuurman zal orgelsolo's brengen van onder andere Boyce, Mozart en Bach.

Belangstellenden kunnen zaterdag 7 november, vanaf 19.30 uur thuis vanachter de computer, tablet of laptop meegenieten van dit veelzijdige programma met zang en muziek via www.pkndamwald.nl/live en via Kabelnoord kanaal (1)956.