Prikkelarme openstelling GIF expositie

LEEUWARDEN - Het Natuurmuseum Fryslân opent haar deuren op donderdag 5 november speciaal voor kinderen en jongeren met autisme. Zo kunnen zij met hun ouders genieten van de populaire GIF expositie!

De speciale avondopenstelling is voor een beperkt aantal bezoekers. Ook wordt er van te voren informatie gegeven over de invulling van de avond. Kinderen en jongeren met autisme en hun gezin kunnen zo genieten van een rustig museum én de GIF expositie. Kinderen met autisme raken snel overprikkeld. Een beperkt aantal bezoekers en voorbereidingsinformatie helpt bij een ontspannen museumbezoek voor de kinderen en jongeren met autisme én voor hun ouders.
Een prikkel is informatie die binnenkomt via onze zintuigen. Bijvoorbeeld licht, geluid, geur, pijn, en temperatuur. Mensen met autisme reageren vaak anders op prikkels dan mensen zonder autisme. De onderlinge verschillen zijn daarbij heel groot. Zo zoekt de één prikkels actief op, terwijl de ander ze juist zoveel mogelijk uit de weg gaat. En de één wordt keer op keer overweldigd door prikkels, terwijl de ander veel prikkels juist niet waarneemt. Mensen met autisme en een verstandelijke beperking lijken extra kwetsbaar te zijn voor problemen op het gebied van prikkelverwerking.

Natuurmuseum Leeuwarden | 5 november 2020 van 17.15 tot 20.00 uur | normale entree-tarieven |
Aanmelden:        info@autismecampus.nl