Deze week in De Lawei

DRACHTEN - Voor komende week heeft Schouwburg De Lawei weer een bruisend coronaproof programma met dans, muziek en film.

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. De dansers en live band zijn te zien op 4 november om 20.30 uur. Actrice en zangeres Margje Wittermans en muzikant Jeroen Mesker spelen op 5 november om 20.30 uur NestGoud: een poëtische en muzikale achtbaan over de innerlijke strijd van een actrice die moeder is geworden.

Bijna iedereen kent Harry Belafonte als zanger en acteur die aanstekelijke nummers als Island in the Sun, Matilda en Day-O in ons geheugen wist te griffen. Zangeressen Leoni Jansen en Izaline Calister, pianist Thijs Borsten en percussionist Roël Calister brengen hem op 6 november om 19.00 en 21.00 uur een muzikaal eerbetoon. Op 5, 6, 7 en 11 november is The Singing Club te zien. De film gaat over officiersvrouw Kate die een groep vrouwen op de basis probeert te overtuigen een zangkoor te beginnen. Bestel kaarten via: www.lawei.nl.

Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Een kaars aansteken voor een overleden dierbare is voor steeds meer mensen een waardevol gebruik. Op maandag 2 november is de Johanneskerk, aan de Hoofdstraat in Feanwâlden, open van 19.00 uur tot 20.00 uur. Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om een kaarsje aan te steken.