Anouska Koster gaat naar Jumbo Visma

DE WESTEREEN - Wielrenster Anouska Koster uit De Westereen gaat per 1 januari 2021 naar wielrenploeg Jumbo Visma. Ze heeft een contract getekend voor twee jaar.

“Binnen Jumbo Visma is er veel kennis, ervaring en professionaliteit. Ik ben erg blij dat er nu een damesteam komt en ik daar zeker twee jaar deel van uit mag maken. Ik weet zeker dat deze ploeg mij weer verder kan helpen. Het wordt een nieuwe prikkel en een mooie uitdaging. Ik hoop mij straks vaker te kunnen tonen in de zware koersen”, reageert Anouska enthousiast.

Het afgelopen 'corona-jaar' fietste zij voor Parkhotel Valkenburg. Ze komt in de ploeg met onder andere Marianne Vos. “Het is mooi dat ik weer bij haar in de ploeg zit. Ik was al vier jaar ploeggenote van haar bij Rabo en WaowDeals. In de ploeg zit een heel mooie balans. Goede meiden en allemaal prettig in de omgang. Ik kijk er erg naar uit.”

Wielrenploeg van 12 vrouwen

Het volledige Team Jumbo Visma Women bestaat in 2021 naast Anouska uit Teuntje Beekhuis, Jip van den Bos, Nancy van der Burg, Anna Henderson, Romy Kasper, Riejanne Markus, Pernille Mathiesen, Aafke Soet, Karlijn Swinkels, Julie van de Velde en Marianne Vos.