Vernieuwd kabouterpad in gebied rond Lauwersmeer nu ook voor oudere kids

LAUWERSOOG - In het Lauwersmeergebied ligt een kabouterpad dat voorheen geschikt was voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Door inzet van enthousiaste vrijwilligers is vanaf aankomend weekend het kabouterpad ook voor de iets oudere kinderen leuk om te lopen. Het kabouterpad is vernieuwd: dezelfde route, nu met extra beleving.

Rustig aan doen?... Tel tot 10!

Met de nieuwe extra’s op het kabouterpad test je jouw vogelkennis en leer je door kabouters een beetje meer over de sterrenhemel. Tel tot 10 van paddenstoel tot paddenstoel. Ook aan (groot-) ouders/verzorgers is gedacht: je kan op meerdere plekken rustig zitten wanneer kinderen in de belevingswereld van de kabouter aan het spelen zijn.

Zie bij de parkeerplaats de eerste kabouter staan? Hij wijst je de weg naar het vernieuwde pad.

Kabouterpad lopen in corona-tijd

Het kabouterpad is in deze bijzondere tijd goed te lopen. Het is wel belangrijk dat iedereen voldoende afstand houdt tot andere bezoekers en soms kan dat betekenen dat je even op anderen moet wachten. Wees vriendelijk en geduldig; dat zijn kabouters immers van nature ook!

Tijdens openingstijden van Activiteitencentrum Lauwersnest (zie hiervoor de website van NP Lauwersmeer via www.np-lauwersmeer.nl) kun je corona-proof het vernieuwde kabouterpad lopen. Kom en beleef het zelf!

Praktisch

Vanaf dit weekend (17 oktober) is het vernieuwde kabouterpad bij Staatsbosbeheer in het Lauwersmeergebied te lopen. Vertrek vanuit de parkeerplaats bij Activiteitencentrum Lauwersnest. De route die de kinderen aan de hand van kabouterpalen zelf kunnen volgen, is ongeveer 1500 meter. De begeleider krijgt op papier het verhaal en de opdrachten. De kosten zijn in corona-tijd € 3,50 (anders € 5,-).

De natuur in

Het Activiteitencentrum is een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen. Vanaf hier wandel je zo de natuur in met diverse bewegwijzerde wandelroutes. Naast het centrum ligt het huttenbouwbos, waar kinderen lekker kunnen spelen.

In het Lauwersmeergebied zijn nog meer gemarkeerde wandelroutes. Wil je extra informatie tijdens je wandeltocht? Download dan de beschreven routes via www.np-lauwersmeer.nl, ga naar ‘doen & zien’ en klik op het kopje ‘wandelen’.

Bestrijding Japanse Duizendknoop N355

LEEUWARDEN - De provincie Fryslân is gestart met het aanpakken van de Japanse Duizendknoop langs de N355 ter hoogte van de Groene Ster.

Deze hardnekkige en snelgroeiende plant woekert in de berm. Weed Free Service B.V past hiervoor een relatief nieuwe en milieuvriendelijke techniek toe. Een kraan graaft de grond af, vervolgens zeeft een mobiele zeefinstallatie stukjes wortel uit de besmette aarde.

Als de methode aanslaat, dan past de provincie dit ook op andere locaties toe.