Tentoonstelling Bronze in Projectruimte Hoofdstraat 17 uitgebreid met nieuw werk

BEETSTERZWAAG - Sinds begin oktober is de tentoonstelling ‘Bronze’, in Projectruimte Hoofdstraat 17 in Beetsterzwaag, uitgebreid met nieuw werk. De beelden van beeldhouwster Eja Siepman van den Berg gaan tot en met zondag 20 december de confrontatie aan met schilderijen van JCJ Vanderheyden, geometrisch abstract werk van Jaap Egmond en grafisch werk van M.C. Escher. "We zijn bijzonder verheugd werk van Escher in deze tentoonstelling te kunnen tonen."

Ogenschijnlijk verschilt het werk van deze vier kunstenaars hemelsbreed van elkaar. In de keuze van hun materiaal is dat zeker zo het geval. Toch vertonen ze een gemeenschappelijke betrachting: het zoeken naar een abstraherende beeldtaal. Het is die zoektocht naar waarneming en perceptie die raakvlakken doet ontstaan. Nu ook wordt de intieme tuin die achter het gebouw gelegen is bij de tentoonstelling betrokken. In de strak gecomponeerde tuin zijn beelden van Eja Siepman van den Berg geplaatst. Op deze wijze wordt nogmaals bewezen hoe deze bronzen sculpturen in open lucht tot hun recht komen.

Stichting Beheer Beeldencollectie Eja Siepman van den Berg | Tentoonstelling ‘Bronze' met werk van Eja Siepman van den Berg, JCJ Vanderheyden, Jaap Egmond en M.C. Escher | Tot en met 20 december 2020, geopend op vrijdag tot zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Tevens op afspraak .