In Mama Marlène doen twee actrices audities voor hun droomrol: Marlène Dietrich.
In Mama Marlène doen twee actrices audities voor hun droomrol: Marlène Dietrich. Foto: Miek Uittenhout

Schouwburg De Lawei 'hâldt it lyts'

DRACHTEN - Met de invoering van de nieuwe coronamaatregelen komt de ontheffing die De Lawei ontving van de Veiligheidsregio Fryslân te vervallen. De schouwburg kijkt wat er nog wél kan met een maximum aantal bezoekers van 30 per ruimte. Het filmhuis en de galerij blijven open. Ook de cultuureducatie lessen vinden doorgang en op kleinere schaal probeert de schouwburg zoveel mogelijk van het theaterprogramma door te laten gaan.

Mama Marlène

Twee actrices doen auditie voor de rol van Marlène Dietrich: Ubervrouw, femme fatale, oermoeder, wereldverbeteraar én feministisch boegbeeld. Mama Marlene is te zien op 24 oktober om 20.15 uur.

SEEKER SOLO

SEEKER SOLO is een van de meest intieme en persoonlijke voorstellingen die de Braziliaanse dansmaker Samir Calixto tot nu toe maakte. Deze dansvoorstelling is te zien op 29 oktober om 20.30 uur.

The personal history of David Copperfield

De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). The personal history of David Copperfield op 29 oktober om 20.30 uur.

Film | Made in Italy

De hartverwarmende comedy Made in Italy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert (Liam Neeson) die met zijn van hem vervreemde zoon Jack (Michaél Richardson) afreist naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen. Deze film is te zien op 30 en 31 oktober en 4 november.