Sybren Buijert uit Burgum (17) is altijd al gek van vissen geweest, maar nu in Corona tijd heeft hij het snoeken ontdekt. Online school valt niet mee en steeds binnen gamen wordt ook saai. Hij vist vaak samen met Harm de Vlas (17) uit Earnewâld en zaterdag heeft hij deze snoek gevangen, 93 cm.
Sybren Buijert uit Burgum (17) is altijd al gek van vissen geweest, maar nu in Corona tijd heeft hij het snoeken ontdekt. Online school valt niet mee en steeds binnen gamen wordt ook saai. Hij vist vaak samen met Harm de Vlas (17) uit Earnewâld en zaterdag heeft hij deze snoek gevangen, 93 cm. Foto: Ingezonden

Burgumse Sybren blij met gevangen snoek van 93 centimeter

Workshop voor creatieve jongeren en
volwassenen 3D-pen in bieb Drachten

DRACHTEN - Tijdens de workshop ‘Maak kennis met de wereld van de 3D-pen’ leer je in twee avonden (20 oktober en 3 november) werken met een 3D-pen in het FabLab van Bibliotheek Drachten. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus kun je ervoor kiezen om de workshop vanuit huis of in de bibliotheek te volgen.

Deelnemers ontdekken de mogelijkheden van de technologie en leren de beginselen om van een platte tekening een 3dimensionaal figuur te maken. Na een uitleg over de werking van de 3D-pen ga je zelf aan de slag om te leren tekenen met de pen. Tijdens het maken van een smiley naar keuze leer je de basistechnieken van het ontwerpen met de 3d pen. En met de opgedane ervaring dagen wij je uit om van deze smiley je eigen ontwerp te maken en deze met je eigen creatieve ideeën verder uit te werken.

Deze workshop is ook online vanuit huis te volgen. Daarvoor kun je van te voren de 3D-pen en alle andere benodigdheden ophalen in de Bibliotheek.

Aanmelden voor de workshop kan bij de klantenservice in de bibliotheek of online via www.bibliotheekdrachten.nl
Workshop: 19.15 tot 21.10 uur | Online deelname € 10,00 | bibliotheekleden € 10,00 / niet-leden € 12,50