Mariël Miedema (rechts) in duel met Samantha Chin-A-sang.
Mariël Miedema (rechts) in duel met Samantha Chin-A-sang. Foto: Tibbesma Fotografie

Benauwde zege dames Drachtster Boys

DEN HAAG - Lag het aan de publiekloze atmosfeer, was het de première van de Livestream, waren het de ietwat pietluttig fluitende scheidsrechters? Of was het een slechte wedstrijd van de zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping tegen ZVV Den Haag? De Drachtsters wonnen.

Na twee minuten lag de bal al in het Haagse doel. Een mooi uitgevoerde 1-2 tussen Jessie Prijs en Esther van Toledo werd door laatstgenoemde keurig binnen gewerkt: 1-0. In de tweede helft kreeg Den Haag een penalty na twee minuten door vermeend hands van Esther van Toledo. Ze kreeg van de wat warrige scheidsrechter eerst een rode kaart voorgeschoteld, die na enig commentaar werd omgezet in geel. Priscilla de Vos schoot de bal hard en onberispelijk achter keepster Laura Hummel: 1-1. Nog geen minuut later vertrok Esther van Toledo vanaf de eigen helft; ze werd door niets en niemand een strobreed in de weg gelegd, waarna de Drachtsters op een 2-1 voorsprong stonden. Daarna leidde een misverstand in de Drachtster defensie tot de gelijkmaker van Den Haag: 2-2. Het Drachtster antwoord bleef precies 30 seconden uit. Jessie Prijs draaide weg bij de keepster en scoorde 3-2. Dit was ook de eindstand.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping: Laura Hummel, Amber Werkman, Rianne Mulder, Aruni Westerhout, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mariël Miedema, Sieta de Vries en Richelle Gordijn.