Achter het al grote pand van IJtsma, werd nog een even groot nieuw deel gebouwd; bijna tot de Piramide bij de rotonde toe.
Achter het al grote pand van IJtsma, werd nog een even groot nieuw deel gebouwd; bijna tot de Piramide bij de rotonde toe.

Welkom bij IJtsma Livingworld

OPENDE - ''IJtsma Livingworld is nu twee keer zo groot. Vanaf half oktober viert de meubelzaak in Opende dat ze door recente nieuwbouw de grootste meubelzaak van het noorden werden.

De woonwinkel met keukens, bedden, meubelen, gordijnen, vloeren en woonaccessoires die al enorm groot was, heeft er dit jaar nog eens 6000 vierkante meter vloeroppervlakte bij gekregen. Naast de nieuwbouw is ook het huidige pand compleet vernieuwd. Het gebouw voldoet qua milieu- en klimaateisen aan hedendaagse normen. Het is nu gasloos en energieneutraal dankzij 880 zonnepanelen op het dak. "Binnen heeft een metamorfose plaatsgevonden", zegt eigenaar Heine van der Meer. "Zelfs mensen die 50, 60 kilometer reizen hebben we echt wat te bieden."

Door corona is er geen officieel openingsprogramma, maar natuurlijk worden klanten met de benodigde RIVM-maatregelen van harte welkom geheten. Wie dat prettig vindt kan op afspraak komen, ook buiten de openingstijden. Houd de Facebook- en Instagrampagina's van IJtsma Livingworld in de gaten.