Rein Krans van het bedrijf Dupon in Burgum vervangt TL- door nieuwe LED-buizen.
Rein Krans van het bedrijf Dupon in Burgum vervangt TL- door nieuwe LED-buizen. Foto: Actief Media

2000 gratis energiebespaarpakketten

SMALLINGERLAND - De gemeente Smallingerland deelt tweeduizend gratis energiebespaarpakketten uit. Deze actie richt zich in eerste instantie op de eigenaren/bewoners van koopwoningen met een WOZ-waarde tot 175.000 euro.

Elk pakket bestaat uit: twee ledlampen, een energiemeter, waterbespaarders voor de kraan en douche, een douchecoach, een stand-by-killer, een zelfklevende tochtstrip en radiatorfolie. Elk pakket heeft een winkelwaarde van circa 65 euro.

Kleine maatregelen kunnen een verschil maken in de energiekosten, meldt de gemeente: "Inwoners kunnen met dit pakket tot wel 25 euro in de maand besparen; helemaal nu we overdag vaker thuis zijn vanwege corona." De startpakketten zijn in eerste instantie bedoeld voor koopwoningen met een WOZ-waarde van maximaal € 175.000,-. Inwoners kunnen hun energiestartpakket aanvragen op smallingerland.nl.

De pakketten zullen in verband met corona worden thuisbezorgd. De energiestartpakketten zijn onderdeel van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). De komende maanden heeft de gemeente Smallingerland ook andere acties lopen die huiseigenaren ondersteunen op het gebied van energiebesparing. Ook hierrover staat meer op de website van de gemeente Smallingerland.