Johan van der Veen van Rottevalle (rechts) scoort 2-2.
Johan van der Veen van Rottevalle (rechts) scoort 2-2. Foto: Willem.Weening

Eerste punt voetballers Rottevalle

ROTTEVALLE - Na twee ruime nederlagen tegen Minnertsga en ONT kon VV Rottevalle zaterdagmiddag het eerste punt bijschrijven. Dat gebeurde op basis van inzet en een prima begin van de wedstrijd.

Waar Rottevalle vorige week al binnen tien minuten knock-out was stond het nu al na vier minuten op voorsprong. Johan van der Veen zette de bal vanaf de rechterkant scherp voor en Liekele Kamminga was ter plaatse om de doelman van Haulerwijk kansloos te laten. Een pikstart van Rottevalle dat de eerste tien minuten domineerde en nog een tweetal goede mogelijkheden kreeg.

Haulerwijk kwam daarna beter in het spel en wist vooral over de flanken gevaarlijk te worden en in de achttiende minuut was het raak. De aanval over de linkerkant werd prima uitgespeeld, de voorzet was op maat en de bal verdween onhoudbaar voor doelman Robert de Jong in de verre hoek. Na rust kwam er een aardige fase van Rottevalle, waarin het overwicht had en er een positieve uitslag in het verschiet lag. Het kwam er niet van en toen Haulerwijk ook weer van zich deed spreken was het plotseling 1-2. Vrij simpel had de verdediging van Rottevalle het nakijken. Het leek nu opeens dat Haulerwijk er met de buit vandoor zou gaan en Rottevalle kwam goed weg toen schoten voorlangs gingen en Robert de Jong uitstekend ingreep.

Rottevalle kwam echter terug toen het een hoekschop kreeg en Johan van der Veen de stand weer op gelijke hoogte bracht. Nu was het Rottevalle dat weer hoop kreeg de drie punten alsnog thuis te houden. Haulerwijk gaf zich niet gewonnen. Zaterdag gaat Rottevalle op bezoek bij SC Twijzel. Aanvang 14.30 uur.