Herfstwandeling natuurbeleefpad

NOARDBURGUM - In de herfstvakantie zal op woensdag 14 oktober op het Natuurbeleefpad Jos van het Bos een herfstwandeling worden gemaakt. De tocht is bestemd voor ouders/verzorgers en kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Tijdens de tocht zijn er verschillende opdrachten om te doen. De tocht duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

Je kunt je tussen 13.30 en 15.00 uur aanmelden bij het winkeltje 'De Skuorre' aan het begin van de Bossingel in het Toutenburger bos in Noardburgum. Doordat de coronaregels zijn aangescherpt, bij voorkeur vooraf aanmelden. Dit kan telefonisch of via Whatsapp op telefoonnummer 06-43121612.

Geef bij opgave de gewenste starttijd. Kom met eigen gezin. Blijf bij klachten thuis. Organisator van de activiteit is IVN (Instituut voor natuureducatie). De tocht is gratis. Na afloop is er voor de kinderen gratis ranja en voor de ouders/verzorgers is er de mogelijkheid om koffie/thee te kopen, € 1,- per beker. Er is geen wc aanwezig. Het pad is niet volledig toegankelijk voor kinderwagens. Vergeet niet om laarzen aan te trekken.

Lezing Het Spectrum

BURDAARD - Het Spectrum in Burdaard organiseert de lezing communistisch verzet in Noord Nederland, door historici Ruud Weijdeveld en Chris Beuker. Het evenement vindt plaats op 11 oktober vanaf 14.30 uur. Entree kost € 7,50 en is inclusief koffie en/of thee bij binnenkomst. Uiteraard worden alle coronamaatregelen in acht genomen.