Meedenken over armoebestrijding

KOLLUM/DOKKUM - Inwoners van Noardeast-Fryslân die met de gemeente willen meedenken over bestrijding van armoede, krijgen daar op drie digitale en drie 'lijfelijke' bijeenkomsten de kans voor.

De eerste 'digitale' sessie is woensdag 7 oktober en gaat over 'sociale energietransitie en wonen'. De tweede 'digitale sessie' is maandag 19 oktober, over 'digitalisering en monitoring'. De derde is een dag later, en gaat over 'participatie' (meedoen aan de maatschappij).

Dan volgen drie echte bijeenkomsten: maandag 26 oktober in de raadszaal in Kollum, over 'minima-scan'. Een dag later gaat het in de raadszaal in Dokkum over 'communicatie'. De laatste bijeenkomst is dinsdag 3 november, in de raadszaal in Kollum, over 'schuldhulpverlening'. Alle zes 'meedenksessies', zowel de digitale als de lijfelijke, duren van 15.30 tot uiterlijk 18.00 uur.
Aanleiding tot de 'sessies' is het verschijnen van een startnotitie van de gemeente Noardeast-Fryslân, waarmee nieuw beleid op gang moet worden gebracht over armoedebestrijding. Vijf 'ervaringsdeskundigen', die zelf geruime tijd op of onder de armoedegrens leven of leefden, hebben met de gemeente meegedacht. Zie ook de website van de gemeente.