Terrasuitbreiding Drachten verlengd

DRACHTEN - De uitbreiding van de terrassen in Drachten vanwege het coronavirus is verlengd tot en met maart volgend jaar. Dit hebben b. en w. van Smallingerland besloten. De maatregel gold aanvankelijk tot en met 30 september dit jaar.

De gemeente wil de horecaondernemers in deze moeilijke tijd ondersteunen door hen tegemoet te komen en de terrasuitbreiding te verlengen. Bij het uitbreiden van het terras is het van belang dat de RIVM-maatregelen nog steeds streng nageleefd worden en dat de ondernemers zich nog steeds houden aan de uitgangspunten die samen met de gemeente zijn opgesteld.

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de verkeersveiligheid, de noodzakelijke toegang voor ambulances, politie en brandweer en het zoveel mogelijk voorkomen van overlast voor anderen. De gemeente heeft de ondernemers gevraagd extra aandacht te hebben voor de toegankelijkheid van mindervaliden. Zij moeten ook gebruik kunnen maken van het terras en moeten makkelijk kunnen passeren.

"Gelet op de aangescherpte maatregelen is het van belang dat men zich blijft houden aan de richtlijnen van het RIVM om het coronavirus onder controle te houden. Daar heeft een ieder een verantwoordelijkheid in", meldt de gemeente Smallingerland.

"De handhavers van de gemeente en de politie blijven surveilleren in het centrum, maar ook de horecaondernemers hebben zelf een grote rol in het aanspreken van hun klanten."