Garage-tuinfair 'De Singels' in Drachten

DRACHTEN - Normaal heeft buurtvereniging 'De Singels' in Drachten altijd een rommelmarkt bij De Skûle om het seizoen mee te starten." Door covid-19 durven we dit niet aan. Daarom hebben wij als buurtvereniging een alternatief bedacht. Een rommelmarkt verspreid in de wijk ‘De Singels’. Kortom: Een eigen garage/tuin fair op zaterdag 10 oktober van 09.30 tot 13.30 uur.

Het is geheel op eigen verantwoordelijkheid en op gepaste afstand. Kom alleen als je gezond bent en geen klachten hebt.

De Skûle open

Op zaterdag 10 oktober om 09.00 tot 13.30 uur is buurthuis de Skûle open voor koffie en thee (op gepaste afstand en buiten) en hier kan een lijst worden opgehaald met de deelnemende adressen. Ook is de lijst beschikbaar op deze site: http://bit.ly/garagetuinfair

Jolanda’s Mini Bieb

DRACHTEN - Jolanda Elzinga liep met het idee rond dat ze graag een mini bieb wou beginnen. Ze plaatste een oproep op Facebook wie een mooie buitenkast voor haar had. Ze kwam in contact met Jilles Louwes, Opbouwwerker bij de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.). Hij heeft geregeld dat Jolanda een startersubsidie kon ontvangen vanuit het Kansrijk Burgerinitiatief van M.O.S. Iemand maakte voor haar een mooie mini biebkast. Deze kast staat helemaal gevuld met boeken voor jong en oud op de Nova Cura 122 in Drachten.