Voorzitter Wilco Bleeker van Drachten Diamonds bij de softbalwedstrijd van de dames.
Voorzitter Wilco Bleeker van Drachten Diamonds bij de softbalwedstrijd van de dames. Foto: Actief Media

Nieuw zwembad komt aan de Sportlaan

DRACHTEN - Het nieuwe zwembad van Drachten komt aan de Sportlaan. Dat heeft de meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond 22 september na een urenlange vergadering besloten. Het bestuur van honkbal- en softbalvereniging Drachten Diamonds wil eventueel verhuizen ten gunste van het nieuwe zwembad.

Aanvankelijk kreeg in de raadsvergadering geen enkele van de drie voorliggende locaties in Drachten een meerderheid: het collegevoorstel aan de Tussendiepen niet, het voorstel van CDA, ELP en SB (aan de Noorderhogeweg) niet en de voorkeur van D66, GroenLinks, PvdA en FNP (aan de Sportlaan) evenmin. Maar in de tweede ronde stemde de CDA-fractie ook voor de Sportlaan, zodat die locatie met een ruime meerderheid werd gekozen.

De raad besloot anders te stemmen dan de voorkeur van het college ('de Tussendiepen een extra ontwikkelkans geven met het vestigen van het nieuwe zwembad aldaar'). Bovendien wilde de meerderheid van de raad de betreffende kavel aan de Tussendiepen (naast Philips en de voormalige Sluisfabriek) niet kopen.
Het bestuur van honk- en softbalvereniging Drachten Diamonds wil met de gemeente in gesprek. "It nije swimbad op 'ús' terrein en wy nei in oare lokaasje", vat voorzitter Wilco Bleeker het samen. "Oer de foarwaarden moatte wy it dan wol iens wurde."