Thirza Leistra (rugnummer 3) scoort het eerste doelpunt.
Thirza Leistra (rugnummer 3) scoort het eerste doelpunt. Foto: Meint de Vries

Historische overwinning vrouwen Libertas

DAMWALD - Na een intense voorbereiding van drie maanden was het eindelijk zover. Het eerste vrouwenteam van Libertas mocht vrijdagavond in de nieuwe sporthal De Boppeslach in Damwâld debuteren in de eredivisie zaal. Mede door een prima tweede helft versloegen de Damwâldsters het geroutineerde OS Lusitanos met 4-2.

De zenuwen gierden niet alleen pupil van de week Lyanne Jongsma door de keel, maar ook bij de speelsters en technische staf van Libertas. Ballen sprongen van de voeten en de passes waren vaak onnauwkeurig. Na de openingstreffer van Thirza Leistra kwam OS Lusitanos via een doelpunt van voormalig Ajaxied Chelly Drost nog wel langszij. Sam Bosma was met haar eerste doelpunt verantwoordelijk voor het feit dat de thee in de rust net iets lekkerder smaakte. In de tweede helft vergrootte Bosma de voorsprong met haar tweede treffer. Het publiek raakte in vervoering door de geweldige goal van Renza Dijkstra, die van afstand keepster Lindsey Boode kansloos liet. Het doelpunt van Wendy Remert in de laatste minuut was voor de statistieken.