Winst korfballers Drachten, verlies TFS

DRONTEN - In de derde speelronde van de Overgangsklasse A kwamen de korfballers van Drachten/Van der Wiel op bezoek bij het nog puntloze ASVD uit Dronten. De Drachtsters kwamen in de beginfase op een comfortabele voorsprong maar konden dit niet vasthouden.

Na tien minuten leidde Drachten met 1-4. De doelpunten waren schaars deze middag. Mede hierdoor werd de ruststand 4-7.

Drachten begon slordig aan de tweede helft. ASVD profiteerde en kwam met nog twintig minuten te spelen op gelijke hoogte: 10-10. Zo veranderde het spelbeeld en bleef het de rest van de wedstrijd stuivertje wisselen

In de slotseconden waren het toch de Drachtsters die de 13-14 eindstand binnen schoten. Drachten kwam met de schrik vrij en pakte twee belangrijke punten.

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen weekend speelde het vlaggenschip van TFS tegen Flamingo's uit Buitenpost. Dit seizoen staan er bij beide teams andere gezichten tussen de lijnen. Uiteindelijk was Flamingo's de sterkste. De gasten kwamen al snel op een 0-4 voorsprong voor TFS iets terug kon doen. De Buitenposters bleven de eerste helft met scherp schieten. TFS kon nog terugkomen tot 6-9, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft kon Flamingo's de stand uitbreiden naar 6-16. De tweede helft kwam TFS beter in de wedstrijd en wist twaalf keer te scoren, bij Flamingo's was de koek op en men bleef de tweede helft steken op zes doelpunten. De eindstand was 18-22 in het voordeel van Flamingo's.