Uitblinker Harmen Visser van Drachtster Boys.
Uitblinker Harmen Visser van Drachtster Boys. Foto: Tibbesma Fotografie

Drachtster Boys toont karakter: 2-2

DRACHTEN - Drachtster Boys - PKC’83 uit Groningen was voor beide clubs de ouverture van de competitie in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal. Een mooie testcase voor de jonge ploeg van trainer Ommar Jager om te zien hoe de zaakjes ervoor staan.

PKC’83 kwam totaal onverwacht op voorsprong. De behendige Handrit Hoxhaj wist wel raad met het buitenkansje en schoof de bal behendig langs keeper Emile Peters: 0-1. En toen direct na rust Mitchell Schievels de bal bij alweer een uitbraak van PKC’83 keurig tegen de touwen kopte en 0-2 aantekende, leek het gedaan met de aspiraties van Drachtster Boys. Maar niets bleek minder waar. Trainer Ommar Jager greep in en bracht met Lesley van Loon en Anton Vredevoort twee verse krachten binnen de lijnen. De aansluitingstreffer volgde in de tachtigste minuut: een prachtig ingedraaide corner van de deze middag met fraaie passes strooiende Djinn Keegstra belandde op het hoofd van Anton Vredevoort die magistraal de 1-2 tegen de touwen kopte. Vredevoort scoorde ook de gelijkmaker: 2-2.