V.l.n.r. de nationale kampioenen Jochum Visser, Steven Rouwé en Sjoerd Visser.
V.l.n.r. de nationale kampioenen Jochum Visser, Steven Rouwé en Sjoerd Visser. Foto: Ingezonden

NK BMX Assen: drie titels de Heideclub

ASSEN - Afgelopen zaterdag werd het Nederlands Kampioenschap BMX verreden in Assen. FCC de Heideclub uit Noardburgum verscheen met vijftien rijders aan de start. Vanwege de bekende omstandigheden was dit pas de eerste wedstrijd van het jaar. Zes rijders wisten de finale van hun klasse te behalen.

De dag begon met de jongere rijders en de cruiserklassen. Voor Mente Wijbenga (jongens 4-5 jaar) was het zijn eerste Nederlandse kampioenschap. Met vier stabiele ritten behaalde hij het podium met een derde plaats. Bij de jongens van 6 jaar verscheen Jesper Albada aan de start. Hij kon goed uit de voeten op de technische baan en nam de vijfde prijs mee naar Noardburgum.

In de cruiser klassen werd op voorhand al rekening gehouden met de gebroeders Visser. Bij de cruiserklasse heren 45+/dames 31+ jaar wist Jochum Visser de finale af te sluiten met een eerste plaats: Nederlands kampioen. Bertina Louters finishte als eerste dame op de vierde plaats.

Daarna was het de buurt aan Sjoerd Visser. In de cruiser klasse heren 31-44 nam hij, net als zijn broer, ongeslagen de titel mee naar huis.

In het middagprogramma wist Steven Rouwé (jongens 14 jaar) zijn favorietenrol waar te maken door voor het derde jaar op rij de Nederlandse titel te winnen.

Uitslagen FCC de Heideclub. Halve finale: Ruben Tabak, Mark Visser, Robin Ndalame, Tjardo Hansma, Jesper Rouwé. Kwartfinale: Dylan Jagersma, Egbert Sikkema. Manches: Nanne Wijbenga, Alyssa Jagersma.