Zonnepanelen in De Warren?

BURGUM - Bij wethouder Andries Bouwman (CU) van Tytsjerksteradiel heeft zich iemand gemeld die belangstelling heeft getoond voor het eventueel plaatsen van zonnepanelen in de polder De Warren ten westen van Burgum.

"Ik heb hem voor meer informatie ook verwezen naar de initiatiefgroep voor De Warren", zei Bouwman donderdagavond in kerkelijk centrum De Ikker, waar de gemeenteraad vergaderde. Volgens de wethouder betrof het geen formele aanvraag voor een vergunning, maar "alleen een oriƫnterend gesprek." Om wie het hier gaat, wilde Bouwman niet zeggen.

De gemeenteraad ging unaniem akkoord met het bekijken van de plannen van de initiatiefgroep voor De Warren. Die plannen komen kortweg neer op duurzame landbouw in het westelijke deel en een combinatie van duurzame land- en tuinbouw in het oostelijke deel.
Van een inhoudelijke instemming door de raad was geen sprake. B. en w. zullen de plannen "yntegraal besjen" en oudere plannen, zoals voor woonarken op en een horecabedrijf aan het water, daarbij ook meenemen. Plannen voor woningbouw blijven buiten beschouwing, nadat de raad die vorig jaar wegstemde. De kwestie komt wellicht 19 november in procedurele zin weer in de raad aan bod.