Vilt van Happy van der Heide.
Vilt van Happy van der Heide. Foto: Ingezonden

Expositie 'Ik ben' bij Galerie Amapola

DE WILGEN - Bij Galerie Amapola start op 3 oktober de expositie: 'Ik ben'. Met gastexposanten Dennes Maas (schilderijen) en Happy van der Heide (viltkunst, vissenleer en keramiek).

De expositie is te zien van zaterdag 3 oktober tot en met zondag 29 november. Openingstijden van de galerie: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Viltwerk, producten van vissenleer en
keramiek van Happy van der Heide

Het werk van Happy wordt geboren vanuit pure emotie, altijd met een authentiek en duurzaam karakter. Een constante zoektocht naar schoonheid, harmonie en eenvoud.

Ze werkt op basis van 'cradle to cradle': afgedankte grondstoffen zoals wol, visleer (bijvoorbeeld van paling) en plantaardige vezels, opwaarderen tot circulaire creaties. Haar werk is een verlengstuk van wie ze is en waar ze voor staat: bewustwording, hart en ziel, liefdevolle aandacht, verbindend.

Beelden en schilderijen Margôt Ritman

Margôt is er natuurlijk ook. Zij schildert graag kleurrijk en realistisch. Haar voorkeur gaat uit naar de natuur, de bloemen, en portretten van mens en dier. Van heel klein formaat tot heel groot. Het nemen van een klein fragment uit een groter geheel geeft een vorm van abstractie.

Ze maakt ook beelden van diverse materialen, zoals brons, Stoneart en papiermaché. Ook hiervoor staan menselijke figuren, natuurlijke en abstracte vormen model.

www.margotritman.nl