V.l.n.r. Serena Darder (miss Globe Yvonne Laanstra (First runner up en Miss Media 2020), Alissa van der Lei (Miss Globe Netherlands 2020, goodwill ambassador, Miss Talent, Miss photogenic), 
Eleanor van der Leij (2nd runner up 2020) en Aileen van der Ven (Miss congeniality 2020).
V.l.n.r. Serena Darder (miss Globe Yvonne Laanstra (First runner up en Miss Media 2020), Alissa van der Lei (Miss Globe Netherlands 2020, goodwill ambassador, Miss Talent, Miss photogenic), Eleanor van der Leij (2nd runner up 2020) en Aileen van der Ven (Miss congeniality 2020). Foto: Eling Homminga

Miss Globe Netherlands uitgereikt in
Rottevalle, bij Paviljoen De Leijen

ROTTEVALLE - Ze had vooraf al wel gemerkt dat ze best een goede kans maakte, maar was toch blij verrast toen bleek dat juist zij het was die tot Miss Globe Netherlands werd gekroond. Omdat ze uit Rottevalle komt, vond de huldiging plaats in Paviljoen De Leijen.

Alissa van der Lei was één van de tien meiden die dit jaar de uitdaging aangingen van de Miss Globe Netherlands-verkiezing. Drie van hen komen uit Friesland: Alissa van der Lei uit Rottevalle, Aileen van der Ven uit Oudehorne en Yvonne Laanstra uit Franeker.

Het verkiezingstraject - dat begon in februari van dit jaar - verliep anders dan andere jaren nadat in maart corona uitbrak.
"Maar ik ben er volop voor blijven gaan", vertelt Alisa. Ze vermoedt dat juist haar gedrevenheid bij de jury in de smaak is gevallen. Ze zamelde bijvoorbeeld het meeste geld in van alle potentiële missen. Dit geld was bestemd voor het goede doel PC4all, een organisatie die zich inzet voor mensen in arme landen die het wat minder breed hebben. Zij helpen hen door afgeschreven pc’s in te zamelen en te renoveren, en cursussen te geven over het gebruik hiervan.

"Je leert er heel veel van", vertelt Aileen van der Ven. Dat komt door de vele leermomenten die worden aangeboden. De deelnemers deden bijvoorbeeld mee aan een bootcamp, kregen een catwalktraining, volgden een make-up workshop, gaven een fotoshoot en leerden bij een workshop hoe ze zichzelf presenteren en hoe dat overkomt op anderen.