Winkeltjesroute

BLIJE - Op zaterdag 26 september is het Noord Friese Winkeltjesroute. Dertien winkeltjes en ateliers stellen tussen 10.00 uur en 17.00 uur hun deuren open voor publiek. De gezellige sfeer en de persoonlijke ontvangst zorgen naast het diverse aanbod dat er voor ieder wat wils is.

Het aanbod bij de winkeltjes en ateliers varieert van mode, woonaccessoires, servies, brocante en wol tot bloemen, kaarsen, glaskunst en mozaïek. Routekaarten zijn op elk adres te verkrijgen en de route is zowel op de fiets als per auto te doen. Routekaarten zijn ook te downloaden via de site van de winkeltjesroute: www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Voor degene die vanuit het noorden aan de winkeltjesroute begint, is de start bij Nynke Runia van Atelier Kleine-Lijn in Blije een optie. Op mooie dagen is de theetuin geopend en ook voor workshops kan men terecht bij Atelier Kleine-Lijn.

Wanneer de route vanuit het zuiden gestart wordt, begin dan eens bij Bloemen Doorn Roosje in Burdaard. Het bedrijf van Aukje Kingma aan de Wanswerterdijk bestaat dit jaar tien jaar.
De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard.