Janco van der Veen van ONT kopt op het doel.
Janco van der Veen van ONT kopt op het doel. Foto: Romke Visser

Ruime winst ONT op SC Boornbergum

OPEINDE - Na de deceptie vorige week in Wijnjewoude (2-1 verlies tegen ODV) herstelde ONT zich enigszins tegen SC Boornbergum ’80 Zm 1 door met 8-0 te winnen. Die uitslag had hoger moeten zijn, want ONT liet nog heel wat kansen liggen.

ONT startte opnieuw met debutanten in de basis. Jorrit de Graaf en Wytze Jongsma maakten hun eerste optreden in de basiself van ONT. De Graaf is afkomstig van Drachtster Boys en Jongsma komt van ONT JO19-1. De debutanten zagen ONT snel op voorsprong komen en daarna ook niet meer in de problemen komen. De ruststand werd 3-0 waar het zéker 6-0 had moeten zijn. .

Na rust deed SC Boornbergum'80 even iets meer mee en had ONT twintig minuten nodig om weer tot scoren te komen. Daarna was het hek van de dam en scoorde ONT nog vier keer. Eindstand 8-0. Marten Folkersma scoorde drie keer, de andere doelpunten waren van Noël Mulder, Hielke Knippels, Michel Weisser, Janco van der Veen en Chris Visser.