Djurre van der Galiën en Gryt van der Ploeg, zorgondernemers van Te Plak in Damwâld.
Djurre van der Galiën en Gryt van der Ploeg, zorgondernemers van Te Plak in Damwâld. Foto: Actief Media

Begeleid wonen Te Plak in Damwâld biedt een warm thuis en logeerplekken

DAMWALD - Begeleid wonen Te Plak is een kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking.

"Onze bewoners kunnen niet zelfstandig wonen en hebben in het dagelijkse leven begeleiding en steun nodig", vertelt zorgondernemer Gryt van der Ploeg. "Met een klein team medewerkers bieden we persoonlijke aandacht, begeleiding en ondersteuning in een gezinsachtige situatie. Sleutelwoorden zijn respect, geborgenheid en volwaardigheid."

Gryt begon twaalf jaar geleden haar eigen zorglocatie na jaren bij een grote organisatie te hebben gewerkt met dezelfde doelgroep. Gryt woont bij de bewoners; het voorhuis is privé, de rest van de boerderij is van alle bewoners /logees.
Een groot gezin, zo ziet Gryt Te Plak waar iedereen op zijn eigen manier meedraait in de maatschappij. Te plak zit alweer 8 jaar in Damwâld, toch weten veel mensen dit niet. Op een klein uithangbordje na is het ook aan de buitenkant niet te zien.

Vanaf januari 2019 zit Gryt haar jongste zoon Djurre in het bedrijf. "Fijn om mijn werkzaamheden met hem te delen. Mijn droom om een kleinschalige woonvorm neer te zetten is uitgekomen. Als ik zie dat onze bewoners/logees gelukkig zijn en genieten van iedere dag, maakt dat mijn dag ook zeker goed."

Logeerboerderij en begeleid wonen Te Plak, Foarwei 38, Damwâld | 06-15420733 | www.begeleidwonenfriesland.nl | fb: logeerboerderij/begeleidwonen 'Te Plak'