Zo wordt de kunstmarkt op 12 september ingedeeld.
Zo wordt de kunstmarkt op 12 september ingedeeld. Foto: Ingezonden

Kunstmarkt 'Kunst in Opsterland'

BEETSTERZWAAG - Zaterdag 12 september is van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Kunstmarkt 'Kunst in Opsterland' in het schilderachtig gelegen Lycklamapark, Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Er doen circa 35 kunstenaars mee.

De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Ook wordt een beeldentuin ingericht. Gratis toegang voor publiek. Info: www.kunstinopsterland.nl

Het is tijdens de landelijke Open Monumentendag. Daarom is het Lycklamahûs (Rijksmonument) ook geopend van 11.00 tot 17.00 uur, voor het bezichtigen van het interieur op de begane grond, onder andere de Trouwzaal met de schilderijen met portretten van de leden van de familie Lycklama à Nijeholt.

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Oriënt’ van 2018, is op één van de wanden in de hal de stamboom aangebracht van het geslacht Lycklama à Nijeholt.

Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, vertelt wandeljournalist Fokko Bosker in een aantal korte toespraken over de geschiedenis en de situering van Beetsterzwaag en zal hij de vele adelshuizen/landgoederen plaatsen in de context van het landschap, onder ander gevormd door het Koningsdiep. Op de tijdstippen 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.
Meer info: www.kunstinopsterland.nl