Zaalvoetbal, jeugdschaken en gymsport

DRACHTEN - Vrijdagavond 4 september speelt Futsal Dragten, uitkomend in de Topklasse, haar eerste officiƫle wedstrijd van het seizoen. En dat is meteen een kraker. Eersteklasser Futsal Winsum komt naar sporthal De Drait voor de wedstrijd in het landelijke bekertoernooi. De KNVB heeft dit seizoen alle teams uit de Topklasse de gelegenheid gegeven om zich in een officiƫle wedstrijd te laten meten met teams uit een hogere klasse. Ook is het een unieke mogelijkheid om mee te maken, hoe het is om met de landelijke spelregels om te gaan. De wedstrijd in sporthal De Drait begint om 20.30 uur.

Start schaakseizoen voor jeugd

BEETSTERZWAAG - Kinderen, die graag willen schaken, kunnen vanaf woensdag 9 september om 18.45 uur terecht in Beetsterzwaag. De thuislocatie van S.V. Gorredijk is basisschool De Finne aan de Fockema Andreaelaan 94. Er wordt op meerdere niveaus les gegeven en je kunt partijen schaken voor de interne competitie. Wie twijfelt of deze denksport iets voor hem of haar is, kan eerst drie keer op proef meedoen. Meer informatie en aanmelden via 0512 383213.

Gym, turnen en freerunnen

BEETSTERZWAAG - Vanaf 31 augustus kan er weer volop gegymd, geturnd en gefreerund worden in Beetsterzwaag. De ingang is verplaatst naar de nooduitgang van zaaldeel 3 van sporthal revalidatie Fryslan. Op de website www.karinsfitenfun.nl staat een vernieuwd rooster en ook start het project rolstoelpadsporten. De eerste week kan je gratis een proefles naar keuze volgen, maar je moet je wel even aanmelden hiervoor: info@karinsfitenfun.nl of 0623119061.