Softbalsters komen tekort tegen Tigers

DRACHTEN - Zondag speelden de dames van Drachten Diamonds tegen Tex Town Tigers uit Enschede een leuke wedstrijd, eindigend in een 3-4 winst voor de Tigers.

In de eerste inning kwamen de Tigers een 0-4 voorsprong door een paar rake klappen. Door een paar mooie veldacties, op de thuisplaat en op het eerste honk, kon de schade beperkt worden. Diamonds kon niet direct iets terug doen, maar hield in de tweede inning de Tigers van scoren doordat pitcher Laura Wolthuis drie keer drie slag gooide. Diamonds pakte een punt door onder meer een honkslag van Jelly Hoekstra, Lisanne Mol profiteerde van een foutje in de verdediging van de Tigers en door een honkslag van Harriet Mol. De Tigers konden in de daaropvolgende innings geen vat krijgen op het pitchen van Wolthuis, die in de vierde inning werd afgelost door Brigitta de Champs. De bezoekers kwamen nog wel op de honken, maar de Drachtsters konden voorkomen dat er meer punten werden gescoord. In de vijfde inning kon Diamonds nog twee keer scoren door onder meer een honkslag van de afgelopen vrijdag getrouwde Hester Smit. Helaas lukte het de Drachtster dames niet om in het vervolg van de wedstrijd nog tot scoren te komen, waardoor de bezoekers met de winst huiswaarts konden keren.

Coach Henk Klok kon terugkijken op een mooie en spannende wedstrijd, waarbij de dames aan slag net tekort kwamen voor de winst. De softbalsters zoeken nog nieuwe speelsters voor het team. Lijkt het je leuk om te softballen, neem contact op via info@drachten-diamonds.nl. Zondag spelen de dames een uitwedstrijd tegen Caribe 2 in Groningen.