Lokaal Loket regelt duofiets Eastermar

EASTERMAR - De werkgroep Lokaal Loket - onderdeel van Dorpsbelang Eastermar - biedt op 12 september een duofiets aan, aan het dorp.

De doelstelling van Lokaal Loket is zich in te zetten voor behoud en verbetering van de leefbaarheid in het dorp Eastermar en haar buurtschappen.

Sosjaal Miel

Kernwoorden voor de organisatie zijn verbinden, klussen en zorgen. Zo organiseert Lokaal Loket het maandelijkse gemeenschappelijke maaltijd Sosjaal Miel.

Ook doen ze klussen in en om huis die een bewoner niet meer zelf kan doen zoals bijvoorbeeld een lamp vervangen, schilderij ophangen, haag knippen of een tegel vlak leggen. Daarnaast verzorgen de vrijwilligers van Lokaal Loket wandelbegeleiding, brengen ze bij ziekte ouders de kinderen naar school of zorgen ze voor vervoer en begeleiding naar en van het ziekenhuis.

Duofiets

Lokaal Loket heeft nu een duofiets aangeschaft om zo de minder mobiele medemens (vaak ouderen) de mogelijkheid te bieden om samen te gaan fietsen.

Leefbaarheid in dorp

Dit is ook ter voorkoming van sociaal isolement, eenzaamheid, voor (re)activering en voor de gezelligheid. "Wij zetten ons dus in voor behoud en verbetering van de leefbaarheid in ons dorp. Daarnaast verbinden wij mensen via ons initiatief en worden hierbij ook vrijwilligers ingezet als fietsmaatje."