Boek Onderduikers in de Oude Venen

EARNEWALD - Op zaterdag 12 september verschijnt het boek Onderduikers in de Oude Venen. Tussen 15.30 en 16.30 uur is dit boek vers van de pers verkrijgbaar bij Annage Skûtsjesilen. Adres: De Reidtûgel 5 in Earnewâld.

Het boek telt 60 pagina’s en 65 afbeeldingen. De prijs is € 15,00 (exclusief € 3,00 verzendkosten) en € 25,00 voor twee exemplaren (exclusief € 6,00 verzendkosten).

Te bestellen: H.F. Sijbrandij (sijbrandijhf@gmail.com) NL83RABO 0303998695. Graag uw postadres via de mail opgeven.

Schuilplaats vervolgden

Over het boek Onderduikers in de Oude Venen. Nu zijn de Alde Feanen bij Earnewâld een rustgevend natuur- en watersportgebied voor duizenden recreanten. Maar in de Tweede Wereldoorlog was dat anders. Toen boden de zomerhuisjes, woonboten en boerderijen in de moeilijk begaanbare veenmoerassen een welkome schuilplaats voor vele vervolgden.

Wie waren die vervolgden, waarom moesten zij onderduiken en hoe leefden ze daar? In deze publicatie hebben de samenstellers een aantal verhalen, verteld door onderduikers en hun nabestaanden, gebundeld.

Zomerverblijven

Het zijn verhalen van angst, spanning, verveling, ongemak maar ook van plezier.

Hun verhalen voegen een cultuur-historische dimensie toe aan het landschap en de huidige Zomerverblijven in de Alde Feanen.