Bert Visscher zingt en vertelt is op 11 september te zien in De Lawei.
Bert Visscher zingt en vertelt is op 11 september te zien in De Lawei. Foto: Ingezonden

De Lawei Drachten opent theaterseizoen met breed aanbod

DRACHTEN - Het nieuwe theaterseizoen van Schouwburg De Lawei is geopend en het programma van september en oktober is bekend. De Lawei gaat theatraal vormgeven aan het aangepaste anderhalve meter afstand houden. Hoe? Dat blijft nog even een verrassing. Er is een breed eigenzinnig aanbod; van cabaret tot klassieke muziek. Ook voor de filmliefhebber draaien er volop films.

Klassiek en pop verbroedert

In dit tweehonderdvijftigste geboortejaar van Beethoven is het precies 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Met dit gegeven opent het Noord Nederlands Orkest het nieuwe seizoen met het jongerenproject In Vrijheid en de opvoering van Beethoven 7. Thema’s als vrijheid, vrede en democratie in Europa staan centraal in de muziek. Het thema vrijheid kwam de afgelopen maanden door corona in een geheel ander daglicht te staan en brengt een extra dimensie met zich mee tijdens deze concertavond. De voorstelling is op donderdag 10 september om 20.00 uur te zien in De Lawei.

Bert Visscher vertelt

Bert Visscher, Reinout Douma en het strijkkwartet van het Noordpool Orkest zijn te zien in een muzikale bezetting waar prachtnummers van Waits tot Aznavour te horen zijn. Geen cabaret met grote decors, maar een bescheiden voorstelling in bescheiden tijden. De voorstelling hoor de Engelen zingen is te zien op vrijdag 11 september om 19.30 uur en 21.30 uur in De Lawei.

Soul, funk en afrobeat

In 2018 liet Michelle David het publiek op Simmerdeis al flink swingen met haar prachtige soul, funk en afrobeat nummers. Op het nieuwste album The Gospel Sessions Vol. 4 gaan Michelle David en bandleden op zoek naar de oorsprong van gospel. Het brengt ze onder meer bij invloeden uit West-Afrika en het Caribisch Gebied.

In 2019 kreeg Michelle borstkanker, uit muziek haalde ze energie om de strijd aan te gaan. Michelle David & the Gospel Sessions zijn te zien op zaterdag 12 september om 20.00 uur in De Lawei.

Films

De film Der Fall Collini is te zien op donderdag 10 september om 10.30 uur en op vrijdag 11 september om 20.30 uur.
Madre: deze film is te zien op donderdag 10 september om 20.30 uur.

A Perfectly Normal Family: deze film wordt vertoond op woensdag 9 september om 20.30 uur. Meer info & kaarten: www.lawei.nl