Iedereen kan meedoen met Stoptober: stop met roken in oktober.
Iedereen kan meedoen met Stoptober: stop met roken in oktober. Foto: Pixabay

Gratis stoppen-met-roken-begeleiding

DRACHTEN - Speciaal voor mensen die meerdere stoppogingen hebben gedaan en nog steeds roken, biedt VNN gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan. In alle noordelijke provincies zijn tijdens Stoptober speciale pop-up poli’s. Zowel in Drachten, Hoogezand als Hoogeveen wordt een pop-up poli georganiseerd. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/stoptober.

Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen (in de maand oktober) niet te roken. Dit doen ze samen met duizenden anderen. Een mooie eerste stap om uiteindelijk misschien wel voorgoed te stoppen!

Sommige mensen hebben echter behoefte aan een steuntje in de rug. Daarom opent VNN tijdens Stoptober een speciale pop-up poli! Wist u dat er 24 uur na het stoppen met roken al effecten in je lichaam optreden?

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundigen van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. Tevens leren ze de momenten herkennen waarop ze zin hebben in een sigaret. En krijgen ze praktische en oplossingsgerichte tips wat ze dan het beste kunnen doen. Naast het stoppen met roken is er ook aandacht voor voeding en bewegen. Want, stoppen met roken begint bij een gezonde leefstijl!

Deelname aan de pop-up poli is gratis. Mensen die geïnteresseerd zijn wordt aangeraden zich snel in te schrijven want de beschikbaarheid is beperkt. Veilig voor bezoekers VNN is veilig voor bezoekers. "Onze maatregelen in het kader van het coronavirus zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/corona."