Halecup afgelast vanwege corona

DAMWALD - Het Halecup-voetbaltoernooi dat zaterdag 22 augustus in Damwâld zou worden gehouden, gaat niet door. Dit heeft het bestuur van de organiserende vereniging Broekster Boys besloten, na uitbraken van corona in Dokkum en Kollum, bij onder andere spelers van vv Kollum.

"Door de recente Covid19-uitbraken in de regio hebben we helaas moeten besluiten de Halecup op 22 augustus dit jaar te annuleren Sportief gezien erg jammer, maar maatschappelijk gezien het juiste besluit. Ondanks de goede voorbereidingen, het houden aan de covid-protocollen willen we het risico niet lopen, dat door dit toernooi de huidige uitbraak in de regio in een stroomversnelling komt", schrijft het bestuur.
"Met de steun van de sponsoren en de deelnemende ploegen Broekster Boys, FC Burgum, Be Quick Dokkum en VV Kollum had het weer een prachtig toernooi kunnen worden, maar het is gewoon even niet anders. Laten we hopen dat het Covid-19 niet meer invloed krijgt. Laten we ons aan de regels houden, dan kunnen we binnenkort hopelijk weer met elkaar genieten van alles en iedereen waarvan het voetbal een prachtig onderdeel is."

"Laten we hopen dat Covid-19 niet meer invloed krijgt"