Boeken- en kunstmarkt in Drachten

DRACHTEN - De inmiddels traditionele boeken- en kunstmarkt in Drachten keert (wellicht) eenmalig terug op haar voormalige locatie. De markt zal zaterdag 22 augustus uitwijken naar de Noorder- en Zuiderbuurt.

Dit vanwege het coronavirus: de kramen zijn hier beter te spreiden. Dit maakt deze straat de ideale locatie voor dit evenement. Er geldt als vanouds een gratis entree.

"Maximaal 25 kramen; die komen er ook"

De markt is open van 10.00 tot 17.00 uur. Boekhandelaren en kunstenaars van uit het hele land, maar ook lokale artiesten, presenteren hun boeken en kunst. Antiquarische boeken, echte collectors items, of gewoon dat ene boek of kunstwerk dat bij je past. Kom gezellig cultuur snuiven in het hart van Drachten, luidt de oproep van organisatiebureau Dehé.
"Er geldt een maximum van 25 kramen en die komen er ook", belooft Dehé. "Tenzij de Veiligheidsregio Friesland de vergunning alsnog intrekt vanwege het coronavirus, of als de weersverwachting heel erg slecht wordt."

Dit laatste betreft regen en vooral wind, legt de organisator uit. "Dan hebben handelaren weinig trek meer en de publieke belangstelling is dan veelal ook nihil."

Markt van zaterdag kán worden afgelast door Veiligheidsregio
of vanwege weer en wind