Toerfietstochten 29 augustus gaan door

BURGUM - Als gevolg van het coronavirus kon ToerFietsClub Burgum dit jaar nog geen toerfietstocht organiseren. Maar daar komt verandering in. Zaterdag 29 augustus gaat het tóch gebeuren!

De afstanden zijn 100, 50 en 30 kilometer. De start is voor de 50 en 100 km is vanaf 8.00 uur vanuit Glinstra State aan de Bosgraafstraat in Burgum. De 30 km start vanaf 9.00 uur. 'De 8 fan Burgum' bestaat uit een A- en een B-route, ieder een lus van 50 kilometer. Als u beide lussen rijdt komt u dus op 100 kilometer.

Na elke lus komt u terug in Glinstra State en kunt u een kop koffie of thee, met of zonder gebak, nuttigen. Daar kunt u beslissen al dan niet aan de tweede lus te beginnen. De routes lopen veelal door de prachtige natuurgebieden ten noorden en oosten van Burgum, voor het overgrote deel via fietspaden.

Alle drie routes bepijld

Nieuw is dat alle drie routes zullen worden bepijld. Bovendien zijn de deelnamekosten verlaagd, met name voor leden van TFK Burgum. Meer info: www.TFKBURGUM.NL of kom zaterdag 29 augustus vanaf 8.00 uur gerust langs in Glinstra State. Ook kunt u inlichtingen kijken door contact op te nemen met Hylke Braaksma h.braaksma01@knid.nl