Willem Wagteveld wint met zijn duiven de marathonvlucht vanuit Bergerac onder tropische omstandigheden.
Willem Wagteveld wint met zijn duiven de marathonvlucht vanuit Bergerac onder tropische omstandigheden. Foto: Actief Media

Willem Wagteveld wint de marathonvlucht

DRACHTEN - De duiven zouden in Dax worden gelost voor de tweede nationale lange afstandsvlucht dit jaar. De afstand Dax naar Drachten is hemelsbreed 1170 kilometer. Door de zeer warme omstandigheden in heel Europa zijn de duiven naar Bergerac gebracht, 200 km dichterbij.

De duiven zijn vrijdagochtend 7 augustus gelost om 10.00 uur onder prima omstandigheden. Op zaterdag waren 2 duiven thuis bij NIC Drachten. Willem Wagteveld uit Tjalleberd speelde met zijn rode doffer de 1e prijs van het NIC en de 4e duif van afd. Friesland ’96. Randy Vollebeek uit Drachten speelde met zijn Van der Wegen-duivin de 2e prijs van het NIC. Bij het krieken van de dag op zondag had Simon Kuipers uit Oudega 2 duivinnen thuis. Willem Wagteveld had twee duiven mee in dit concours en zijn tweede duif was zondagochtend om 7.30 weer thuis en speelde de 5e prijs. De andere duiven kwamen binnen na de prijsuitreiking.

Willem Wagteveld ging met een vracht aan prijzen naar huis, zo won hij de luxe prijs, de vleesprijs, een rollade, een zak voer en een extra geldprijs omdat met de juiste duif de eerste prijs van het NIC won. Natuurlijk kreeg de winnaar een heel mooi boeket bloemen.

Er volgt nog 1 marathonvlucht en dan zijn de kampioenen voor dit jaar weer bekend. Jappie en Gerrit Bosma uit Augustinusga staan bovenaan met onaangewezen kampioenschap in het NIC en Willem Wagteveld met aangewezen kampioenschap. Staan ze dat ook nog na de laatste vlucht?