CoronArt: Impressies van een lockdown

DRACHTEN - Vanaf 15 maart werd Nederland hard geconfronteerd met het Covid-19 virus. De persconferenties werden door miljoenen bekeken en angstvallig werd er afstand gehouden. Dat deze bijzondere situatie iets met mensen doet, is duidelijk. Wat dit precies bij beeldend kunstenaar Erik de Boer teweeg heeft gebracht, laat hij zien in zijn tentoonstelling ‘CoronArt’.

De werken zijn gebaseerd op de stroom aan beelden die ineens in ons leven verschenen. Zoals vermoeid zorgpersoneel of samenzweringstheorieën die wereldwijd aandacht kregen. Ook de manier waarop de lockdown ons dagelijks leven heeft beïnvloed, is een inspiratie geweest voor de beelden.

Voor zijn werken heeft De Boer diverse materialen gebruikt, zoals papier maché, glas, hout en piepschuim.
Naast nieuw werk is tijdens CoronArt ook eerder gemaakt werk te zien, dat qua beeld en boodschap goed aansluit bij dit thema. De expositie CoronArt is van vrijdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken in de Sluisfabriek te Drachten.

Openingsweekend

Op 15 en 16 augustus is er van 10.00 tot 17.00 uur het Sluisweekend in de Sluisfabriek. Een speciale kick-off van de expositie met muziek, poëzie en een grote speeltafel voor de kinderen. Ook zijn de ateliers van de andere kunstenaars in het pand te bekijken.

Erik de Boer (1991) is geboren en getogen in Drachten. Hij haalt zijn inspiratie uit het Friese landschap en persoonlijke gebeurtenissen en situaties.