Wielrenner Pieter Weening uit Surhuisterveen, naar wie de fietstoertocht genoemd is.
Wielrenner Pieter Weening uit Surhuisterveen, naar wie de fietstoertocht genoemd is. Foto: Ingezonden

Pieter Weening Classic op 5 september

SURHUISTERVEEN - De toerfietstocht Pieter Weening Classic kan dit jaar doorgaan: zaterdag 5 september, met Surhuisterveen als start- en finishplaats. En met een nieuw onderdeel, het 'bedrijfsarrangement'.

Vanwege de coronamaatregelen zijn start en finish op het ruime ijsbaanterrein van Surhuisterveen op sportpark Blauknopke bij de Vierhuisterweg. Er komen 'tijdvakken' van waaruit gestart dient te worden. ”We willen uiteraard wel de 1,5 meter waarborgen voor de deelnemers en zorgen voor voldoende spreiding”, aldus coördinator Jack Bouw. “Wat blijft zijn in ieder geval de nieuwe routes. Dit is iets waar de Pieter Weening Classic om bekend staat. Vooraf inschrijven is nu verplicht. Dit kan via de website www.pieterweeningclassic.nl."
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid van een bedrijfsarrangement.

Een andere nieuwigheid is dat de routes van de 25 en 40 kilometer zijn omgedoopt tot Happen- en Doortrappen-routes. Deze staan in de Pieter Weening Classic bekend als de familie-afstanden. De deelnemers ontvangen bij de start een picknickmand, zodat er lekker gehapt en getrapt kan worden.

Volgend jaar profronde

De Profronde wordt dit jaar niet gehouden. Stichting Wielercomité Surhuisterveen zet haar pijlen wat dat betreft op 2021. Dan bestaat de organiserende wielerstichting veertig jaar. Maar de toertocht, genoemd naar de bekende profrenner Pieter Weening, kan dus doorgaan.