Voorstelling op de Drachtster Vaart

DRACHTEN - Geert Jan Kroes en enkele andere enthousiaste Drachtsters organiseren ondanks het coronavirus een kunstzinnig evenement voor publiek. Maar wel met strikte regels. "Dit evenement vinden we nodig omdat artiesten het applaus missen en het publiek naar een evenement hunkert", aldus Kroes.

"Zaterdag 29 augustus 2020 organiseren we een evenement - met toestemming van de gemeente - , dus we zijn bezig met de voorbereidingen en invulling van het programma voor 'Anoroc - Op Zoek Naar Applaus'."

Daartoe wordt een stukje van de Drachtster Vaart afgezet. "Op de walkant plaatsen we op vooraf gemarkeerde plekken 250 stoelen voor bezoekers, op onderling anderhalve meter. Helaas moeten de bezoekers vooraf reserveren voor een half uur voor de artiest van hun keuze. Ze moeten zitten. Ze mogen niet luid joelen / juichen, maar wel (hard) applaudisseren! De toegang is geheel gratis!" De voorstelling vindt plaats op skûtsje 'De Jonge Trijntje' en er treden vijf artiesten

Poëzie Burgum

Woensdag 19 augustus om 19:00 zal er een speciaal poëzie evenement plaatsvinden in de boekhandel van Burgum.
De dichters zullen tussen de deuren optreden, het publiek kan dit vanaf de straat bekijken. Bij slecht weer kan het publiek het vanuit de winkel bekijken.
De optredens zullen verzorgd worden door Lubbert Jan de Vries, Marijke Huisman, Alwin van der Toorn en Gabrielle Terpstra. Het werk dat zij maken is rauw, begrijpbaar, grappig en ontroerend, U kunt thema's als de liefde, de nacht, rock&roll, drugs en een unieke kijk op het leven verwachten. De boekhandel vindt u op de Schoolstraat 46.
één voor één op gedurende ongeveer 30 minuten, tussen 17.00 en 22.00 uur. Reserveren kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar: RES290820@GMAIL.COM.. Daarna ontvang je een reserveringsformulier en na invulling en retourzending ontvang je een reservering. Zie ook facebook.com/events/discussion en deel het evenement met vrienden en bekenden. Geert Jan Kroes: "Uiteraard is dit alles onder voorbehoud van de mogelijkheden binnen het huidig geldende Corona-protocol en Wet- en Regelgeving. Als dit in negatieve zin wijzigt en het slecht weer wordt, gaat het evenement niet door."

Harmonicafestijn

HARKEMA - De Spitkeet gaat op herhaling, op veler verzoek wordt op zaterdag 29 augustus nogmaals een harmonica/accordeondag houden bij De Spitkeet te Harkema. Voor diegenen die mee willen doen geldt dat men zich voor 22 augustus moet aanmelden. Dit kan via facebook, veen-139@hotmail.nl of 06-13973856. Het is de bedoeling om van 11.00 uur ‘s morgens tot 17.00 uur in de namiddag het museum open te stellen voor deze happening. Mensen met een instrument hebben vrij entree en komt men luisteren dan betaald men de normale entree voor het museum.

Buurtkamer Burgum

BURGUM - Iedere maandagochtend van 9.30 tot 12.00 uur en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur kan je vrij in- en uitlopen in de Buurtkamer Burgum.

Op maandagochtend 17 augustus kan iedereen die het leuk vindt iets te laten zien of te vertellen over zijn of haar hobby. Kijk voor meer info op Facebook of bel 06-39738222.