Rondom de Burgumer Mar zijn mooie fiets- en wandeltochten te maken. Vertrek vanaf de Schierstins in Feanwâlden.
Rondom de Burgumer Mar zijn mooie fiets- en wandeltochten te maken. Vertrek vanaf de Schierstins in Feanwâlden. Foto: Ingezonden

Fiets- en wandelroutes vanaf Schierstins

FEANWALDEN - De gezamenlijke fiets- en wandeltochten vanaf de Schierstins in
Feanwâlden gaan in augustus niet door, wel zijn er nieuwe wandel- en fietsroutes beschikbaar op deze lcoatie.

Het gaat om een prachtige fietsroute van circa 40 kilometer rondom de Burgumer Mar en wandelroutes van 10 en 20 kilometer in het moerassige gebied ten noorden en noordwesten van het dorp Feanwâlden.

Ze komen in de plaats van de fietstocht op 8 augustus en de Brommels-wandeltochten op 22 augustus. Deze zijn in verband met de corona-maatregelen afgelast.

Met de nieuwe routes in de hand kunnen bezoekers van de Schierstins zelf de dag en het tijdstip bepalen waarop ze de wandeling of fietstocht willen maken.

Routes met kaartjes

Zowel de routes voor de fietstocht als voor de wandeltochten bevatten kaartjes. Bovendien volgen de wandelroutes vooral de wandelknooppunten in het desbetreffende gebied. Met name de fietsroute bevat ook interessante informatie over waterwegen en de noordelijke Friese meren.

Naast deze nieuwe routes zijn ook de bekende knooppuntenroutes van Friesland voor wandelaars en fietsers verkrijgbaar in de Schierstins, waar tevens het Toeristisch Informatiepunt is. Ook is er nog een nieuwe fietsroute tussen de Schierstins, Museum Klooster Claercamp en Museum Dokkum.