Kunstenaars uit het Noorden zetten tussen 11 en 20 augustus vier video´s online, waarmee jij aan de slag kunt.
Kunstenaars uit het Noorden zetten tussen 11 en 20 augustus vier video´s online, waarmee jij aan de slag kunt. Foto: Ingezonden

Doe mee met Kunstproject ‘Samen 1’

DRACHTEN - In maart gingen theaters dicht, werden evenementen afgelast en kunstenaars stilgezet, onder andere van Sera van der Vijver (singer-songwriter uit Kortehemmen), Angela van Arendonk (danser, choreograaf & theatermaker uit Drachten) en Willemien van der Woude (schrijver & songwriter uit Drachten). Echter weerhield Covid19 hen er niet van om kunst te maken.

Daarom bedachten ze het videokunstproject ‘Samen 1’. Met verschillende kunstenaars uit het Noorden sporen ze mensen aan om in beweging te komen, te dromen en vooruit te kijken.

In vier video’s delen de kunstenaars hun verhalen door middel van muziek, dans, kunst en gesproken woord. Diverse artiesten, zoals Melanie Reindertsen (bekend van We Want More), Eline Everdina (van band Damascus), Remko Harms (bekend van The Voice) en Jonathan Vroege (van de musical The Lion King), hebben meegewerkt aan ‘Samen 1’.

Tussen 11 en 20 augustus komen de vier kunstvideo’s online, en word je aangemoedigd door middel van instructievideo’s om het lied en de choreografie van de laatste video te leren. "Op deze manier verbinden we ons letterlijk en figuurlijk met elkaar. Doe je mee? Post dan op 20 augustus, wanneer de laatste video online komt, een filmpje van jou waarop je mee danst of zingt en gebruik hierbij de #samen1." Dit project is te volgen via social media: Youtube: Angela van Arendonk of Instagram: @angelavanarendonk/ @seravdvijver