De Cadillac stopte maandag ook bij Raepdraeijersreed 6 in Twijzelerheide. Alle 96 trouwe huurders van SWA (50 jaar of meer) krijgen bezoek.
De Cadillac stopte maandag ook bij Raepdraeijersreed 6 in Twijzelerheide. Alle 96 trouwe huurders van SWA (50 jaar of meer) krijgen bezoek. Foto: Jelle Raap

SWA eert deze week de trouwste huurders

BUITENPOST - Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) eert deze week in de gemeente Achtkarspelen degenen die 50 jaar of langer huurder zijn in dezelfde woning van SWA. Zij verdienen extra aandacht, vindt directeur-bestuurder Emmy Elgersma. Dat gebeurde en gebeurt deze week 'coronaveilig' met behulp van een oude Cadillac-auto en een nostalgische koets.

In totaal worden de huurders van 96 woningen op deze manier geëerd. Zij wonen allemaal vijftig jaar of langer in dezelfde huurwoning in een van de dorpen in de gemeente. Allen krijgen ze een zonnebloem als aandenken. De 'trouwste' huurders betreft de bewoners van Nijkamp 12 in Harkema, huurder sinds 6 februari 1955, dus al meer dan 65 jaar.

Maandag ging de Cadillac langs bij 37 huurwoningen, in achtereenvolgens Surhuisterveen (19 woningen), Surhuizum (twee), Augustinusga (vier), Gerkesklooster (drie), Twijzel (ook drie) en Twijzelerheide (acht huurwoningen). De 'trouwste' huurder van maandag woont in dit laatste dorp aan de Gealewei en is huurder sinds 24 mei 1958.

Dinsdag reed de Cadillac langs 41 huurwoningen van SWA, in achtereenvolgens Boelenslaan (vier woningen), Harkema (22), Drogeham (twee) en Kootstertille (13).
Woensdag (vandaag) rijdt een koets namens SWA langs bij de huurders van 18 woningen in Buitenpost. Net als de eerste twee dagen wordt gestart om één uur 's middags en krijgen alle huurders een zonnebloem cadeau.