Piter Wilkens te gast bij Karmelklooster

DRACHTEN - Donderdagavond 6 augustus brengt Piter Wilkens in de tuin van het Karmelklooster een mix van zijn bekendste liedjes, nieuwe en vertaalde songs van onder andere Leonard Cohen, Elvis Presley, Christy Moore en Cornelis Vreeswijk.

In 2010 werd hem de pretentieuze Bernlef-priis, de belangrijkste muziekprijs in Friesland, door gedeputeerde van cultuur Jannewietske de Vries uit naam van de provincie overhandigd. Zij noemde hem ‘de stim fan Fryslân’. In het juryrapport sprak men onder andere van ‘pionier van de Friese popmuziek’ en ‘ambassadeur voor de Friese (muziek)cultuur’.

Na meer dan veertig jaar is Piter Wilkens een geliefd en gelauwerd artiest in Friesland, maar speelt ook herhaaldelijk in de rest van Nederland en in het buitenland met Friestalig repertoire.

Na afloop is er gelegenheid om nog een drankje te genieten in de prachtige kloostertuin.

Openlucht-concert

Het is een openlucht-concert. Neemt u voor de zekerheid warme kleding mee. Bij twijfel vanwege de weersomstandigheden wordt op de dag zelf - in overleg met de musici en mede beïnvloed door de de gebruikte instrumenten - de beslissing genomen of een concert doorgaat. Kijkt u dan op de dag zelf op de website van heet karmelklooster.

Entree: € 20,- voor 't concert en 1x koffie of thee bij ontvangst. Het klooster is vanaf 19.00 uur open.