De Libertas-vrouwen hadden de handen vol aan Golden Oldies.
De Libertas-vrouwen hadden de handen vol aan Golden Oldies. Foto: Meint de Vries

Libertas-dames 'ingemaakt'

DAMWALD - Voor de tweede keer op rij oefende Libertas VR1 tegen een herenteam. Dit keer was Golden Oldies HE3 de tegenstander. Leken de dames in de warming-up nog op een stel hokkelingen die voor het eerst de wei in mochten, de wedstrijd begonnen ze zeer behoudend. Met de wijsheid achteraf een terechte keuze.

Libertas kreeg de ene naar de ander counter om de oren. Gerald Mous scoorde met een prachtig stiftje de score. Vooral in de eerste helft was het slappe hap bij Libertas en kreeg men nauwelijks vat op de frêle Pieter de Vries. Met vijf doelpunten was hij de grote held van een tumultueus avondje zaalvoetbal. Door drie prachtige doelpunten van Renza Dijkstra, Mariska Bosma en Neeltsje Visser kreeg de eindstand (3-7) toch enigszins een dragelijker aanzien.

Vooral de eerste helft was
het slappe hap bij Libertas

Libertas ('vrijheid') is ontstaan nadat de vrouwen van VIOD (Driezum) ermee stopten. Die 'heersten' in de zaal, op het veld en op het strand. Trainer-coach Jouke Dantuma begon bij De Wâlden in Damwâld een nieuw damesteam, dat onlangs is toegelaten tot de eredivisie vrouwenvoetbal van de KNVB. De gemiddelde leeftijd van het team is onder de twintig jaar.