Woningbouwstichting bezoekt bewoners

BUITENPOST - Stichting Woningbouw Achtkarspelen gaat langs bij trouwe bewoners. Zo is er toch een beetje leven in de brouwerij. Dat gebeurt Coronaproof.

Ruim negentig inwoners van Achtkarspelen wonen al minstens een halve eeuw in dezelfde woning van de Stichting Woningbouw Achtkarspelen. Dat is zo bijzonder en daar wil de woningcorporatie graag aandacht aan schenken. “Het is fantastisch dat mensen zich thuis voelen in onze woningen”, vindt SWA. “En dat ze dan zo lang blijven wonen”. Het gaat veelal om oudere bewoners. Door de Coronamaatregelen komen deze bewoners minder buiten hun woning. En thuis gasten ontvangen is ook moeilijk. Ze kunnen zich daardoor geïsoleerd voelen. Van de bewoners van de corporatiewoningen bezoekt een deel graag het Concours Hippique. Omdat dit feest niet doorgaat, komt de corporatie per koets bij de trouwe bewoners in Buitenpost langs. Dat gebeurt op 5 augustus 's middags in de Glaslandauer van stal Droppinghiem.

In de andere kernen geen Wielerronde, geen Sinoan, geen Gondelvaart op Wielen en geen andere activiteiten. De trouwe bewoners worden hier op 3 en 4 augustus bezocht in een klassieke Amerikaanse auto. De starttijd van de rondgangen en welke kern op welke middag is nog niet bekend omdat de route nog moeten vastgesteld. Met de rondgang door de gemeente per koets en per Cadillac wordt recht gedaan aan warme tradities. Zo wordt de sfeer van verbondenheid benadrukt en wordt trouw beloond. Een vertegenwoordiging van de huurdersorganisatie (de Contactraad) gaat mee in de rondgang.

.