De jonge motorrijders voeren actie voor een crossveld.
De jonge motorrijders voeren actie voor een crossveld. Foto: Ingezonden

Groep jongeren zoekt crossterrein

DANTUMADIEL - Een groep jongeren uit Dantumadiel zoekt een plek om hun hobby, motorcrossen, uit te kunnen oefenen.

"Wij zijn een groep jongens in de leeftijd van 15-18 jaar uit de gemeente Dantumadiel. Onze grootste hobby is het crossen op crossmotors en we doen vaak mee aan wedstrijden. Hiervoor willen wij natuurlijk graag oefenen, maar we hebben momenteel geen plek waar wij dit kunnen doen.

Daarom zijn wij, met ondersteuning van de gemeente Dantumadiel en het jongerenwerk van Welzijn het Bolwerk, hard opzoek naar een veld waar we op mogen crossen. We zoeken een vlak terrein met een afmeting van minimaal 200 keer 100 meter. De grond mag modder of gras zijn in de regio Dantumadiel en omgeving. Het is daarbij helemaal niet onze bedoeling om iemand tot last te zijn. Vandaar dat we het belangrijk vinden om in de locatie rekening te houden met geluidsoverlast en dergelijke.

Is er iemand die een terrein weet of heeft, die ons kan helpen? We horen het heel graag. Uiteraard zijn wij bereid om hiervoor iets terug te doen, want voor wat hoort wat.

Kunt u ons verder helpen? Dan kunt u contact opnemen met Ramona Diks, jongerenwerker van Welzijn het Bolwerk: r.diks@het-bolwerk.eu."