Bonifatius op groot filmdoek in de kapel.
Bonifatius op groot filmdoek in de kapel. Foto: Peter Sauermann

Corona Cinéma start in Bonifatiuskapel

DOKKUM - De grootste bioscoopattractie van noordoost Fryslân staat voor de deur komend weekend: filmvoorstellingen op grootbeeld in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Een unieke belevenis voor jong en oud in het best geventileerde gebouw van Noord Nederland in coronatijden.

Filmhuis Dokkum, de Bonifatiuskapel en Kooistra AV uit Kollumerzwaag slaan de handen ineen voor deze zomerattractie. Vrijdag en zaterdag 24 en 25 juli is een proefweekend, toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Entree is 7,50 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 2,50 euro. Op vrijdagavond begint het met een filmreprise van de Bonifatius de Musical: voor wie dit spectaculair theaterstuk uit 2012 - met muziek, humor en drama - nog niet gezien heeft. Zaterdagmiddag om 16.00 uur is een kindervoorstelling ‘Dr. Doolittle’, voor kinderen en gezinnen. Zaterdagavond om 20.00 uur een dramafilm uit de Verenigde Staten, indrukwekkend en ontroerend voor breed publiek. Kijk op de website van Filmhuis Dokkum voor meer over de films.

Grootbeeldprojectie in de kapel met daglicht kan dankzij een hoogwaardig supergroot LED-scherm van Kooistra AV. In verband met corona is reservering bij het Filmhuis Dokkum vooraf verplicht. Bij voldoende belangstelling wordt Corona Cinéma in augustus en september elke 14 dagen herhaald. Elke keer met nieuwe films in een weekendcyclus. Meer info: www.filmhuis-dokkum.nl